Arbatos gaminamos iš pačios įmonės ekologiškai išaugintų arba natūraliose augimvietėse surinktų vaistingųjų augalų. Jie kruopščiai perrenkami ir džiovinami įmonės džiovykloje. Sudžiovinta žaliava atskiriama nuo stiebų, susmulkinama ir prieš pat fasavimą nusijojama, kad vaistažolių arbatos kuo ilgiau išliktų aromatingos ir šviežios. Šį kruopštų procesą, kuriame yra daug rankų darbo, vykdo tik mūsų įmonės darbuotojai, atsakingai tikrinantys, kad ant vartotojų stalo patektų tik aukščiausios kokybės produktas.
Visos natūraliai gamtoje augančios ar ūkiuose išaugintos vaistažolės sukaupia įvairių biologiškai aktyvių medžiagų, todėl jos nuo neatmenamų laikų naudojamos gydymo tikslais. Knygose apie vaistažolių panaudojimą jūs rasite daug vaistažolių medicininio panaudojimo receptų, tačiau mes norime atkreipti jūsų dėmesį, kad nerekomenduojame gydytis patiems. Mes gaminame arbatas, kurios galėtų tapti naujuoju jūsų ritualu ar bendravimo priemone, puoselėjant santykius: šeimoje, su draugais, bendradarbiais ar bendraminčiais. Mūsų arbatomis galite „gydytis“, jei jas naudosite kaip priešnuodį nuo pasaulyje plintančio susvetimėjimo ir susipriešinimo!
Rekomenduojame tradicinius arbatų plikymo receptus, kad per skonį ir kvapą kuo geriau pajaustumėte „Mėtinio gyvenimo“ lėtos ir ramios tėkmės malonumą.
Arbatų ruošimo būdai
Plikymas. Keraminį arba stiklinį indelį išskalaujame verdančiu vandeniu. Į sietelį (geriau naudoti specialų keraminį puodelį su plikymo indeliu) įpilame 1 arbatinį šaukštelį žolelių ir užpilame viena stikline (250 ml) verdančio vandens. Uždengiame ir paliekame 5–10 min., kol augalo veikliosios medžiagos prisotins vandenį. O karštą vasaros dieną puikiai atgaivins šalta žolelių arbata su gabalėliu ledo.
Arbatai plikyti tinka ir termosas. Geriau naudoti termosą su stikliniu veidrodiniu vidumi. Į termosą įberiame 2 valgomuosius šaukštus vaistažolių, užpilame 1–1,5 l verdančio vandens ir sandariai uždarome. Užpilą patartina suvartoti per dieną.
Nuoviro ruošimas. Nuovirui naudojama vaistingųjų augalų žievė, šaknys arba stiebai. Du valgomuosius šaukštus susmulkintos žaliavos puode užplikome 2 stiklinėmis (0,5 l) vandens. Kaitiname ant silpnos liepsnos 10–30 min. (kuo stambesnė žaliava, tuo ilgiau reikia kaitinti). Atvėsiname, nukošiame ir suvartojame per vieną parą.
Užpilo ruošimas. Norėdami stipresnės ekstrakto koncentracijos, verdame užpilą. 2 valgomuosius šaukštus žaliavos užpilame stikline karšto vandens ir 15 min. kaitiname vandens vonelėje (įstatę į kitą indą su verdančiu vandeniu). Paliekame 30 min. atvėsti ir nukošiame. Jei reikia, prieš vartojimą užpilą praskiedžiame virintu vandeniu.