€2.53
Sėlenos – tai grūdų luobelės. Maistinės sėlenėlės dažnai yra vadinamos žarnyno šluota dėl savo poveikio žarnyno peristaltikai. Rugių sėlenėlėse gausu skaidulinių medžiagų, mineralinių medžiagų: magnio, fosforo, geležies; vitaminų: B1, B2, B6, B9, pantoteno rūgšties.
Rugių sėlenėlių traškučiai paskaninti aliejingomis sėklomis: saulėgrąžų, sezamų, linų. Sėklos ne tik formuoja traškučių skonį, suteikia energijos (tai labai kaloringi produktai), bet ir praturtina gaminį vitaminais A, D, E; polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, mineralinėmis medžiagomis (cinku, kalciu, jodu, fluoru, geležimi), baltymais. Kmynų sėklos suteikia kepiniui specifinį prieskonį,todėl šių traškučių skonis net primena tradicinę ruginę duoną. 100-e gramų šių traškučių yra visa per dieną rekomenduojamų suvartoti skaidulinių medžiagų norma.
Rugių sėlenėlių traškučiai – puikus užkandis, nuostabiai derantis su įvairiais pagardais, užtepėlėmis, salotomis, sriuba, ar šiaip pakramtyti be jokių priedų.
Sudedamosios dalys: rugių sėlenėlės (72%), saulėgrąžų sėklos (11%), sezamų sėklos (6%), kmynai (4%), linų sėmenys (4%), joduota valgomoji druska.
Gali būti kiaušinių, pieno pėdsakų.
Vidutinė 100 g produkto maistinė ir energinė vertė:
Energinė vertė | 1250 kJ/ 299 kcal |
Riebalai | 14,5 g |
Iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 1,4 g |
Angliavandeniai | 26.9 g |
Iš kurių cukrų | 0,2 g |
Baltymai | 17,3 g |
Skaidulinių medžiagų | 30,0 g |
Druska (natūraliai žaliavoje esantis natris) | 1.5 g |
Svoris | 0.160 kg |
---|
You must be logged in to post a review.
edimik –
Vienu prisėdimu sutraškinau visą 100 g su mintimi „na, dar vieną, ir gana”. Bet gana atsirado tik po to, kai traškučių neliko 🙂